Tuesday, June 26, 2012

Titik Peluh

Salam Ukhuwwah.

Gua terpaksa awalkan post jumaat ni pada hari ni. Sebab gua nak pegi bercuti. Ngeh3 ^^ 
This week gua nak cerita mengenai orang rumah gua dah ada gangs. Hehe. ^^


Gua bukan dari kalangan keluarga yang punya wang Berjuta juta. Mintak dapat. Nak Dapat. Bukan! Sekali lagi gua nyatakan. Bukan! ^^ hee..

Zaman gua sekolah dulu takde makna langsung telefon kat tangan. Nak study group pi kayuh basikal. Nak set main bola, jumpa kat padang. Takde orang kat padang means tak jadi main. Mengeluh? esok jumpa membe suruh dia belanja 'wan tan singgit.' kahkah. setel. but now? Korang pon boleh fikir sendiri. ^^

Phone pertama gua, gua dapat dengan hasil titik peluh gua kerja. Nak cari duit lebih time cuti sekolah buat bayar yuran SPM untuk taun depan. ^^ tak silap gua, ni petama kali gua berani keluar cari duit. ^^



 


Bila ada lebih, baru gua tepikir nak ada satu eset sendiri. Kenal dengan T610? yeah. sony ericsson. Phone yang gua tegila gilakan dulu. Hehe. ^^ Mula form 5 penggunaan phone ni seakan akan wajibul ghrunnah. Jadi ini lah yang 'pertama' ditangan gua.

Sehingga kini. umur gua dah cecah 23 tahun, baru gua mampu untuk tukar phone. Mungkin ayat yang lebih sesuai, ikut peredaran waktu. Bukan apa, takut nanti apa yang jadi langsung tak tahu. Dunia Smartphone sememangnya mengganggu fikiran untuk kita cuba milik antara satu daripadanya. Macam mana gua dapatkan? macam biasa, dengan 'titik peluh' ^^ alhamdulillah. gua bersyukur dengan apa yang gua ada sekarang. ^^
 

Apa yang gua nak share sebenarnya adalah, dengan memperoleh sesuatu tu dengan 'Titik Peluh' sendiri yang keluar dari liang liang roma badan, lebih afdal hapy daripada mampu milik dengan meminta atau diberi. paham baik baik, wajib hapy. hehe.. ^^ tiada kaitan dengan sesiapa atau apa pun. Cuma setelah peroleh habuan. perlu dilaburkan pada benda benda yang boleh menghiburkan hati sendiri. :)



Dan kisah ni tidak disertakan dengan hati yang takabbur semasa menaip. Cuma berkongsi kisah dunia. ^^


Nota Kaki : Gua nak pegi bercuti. Sebab tu post entry awal. ^^ hei hei.. Sepanjang gua terlibat dalam dunia pekerjaan ni, blom pernah gua minta cuti dan bercuti. Doakan Helang Gergasi tu sambut gua dengan senyuman. Kekeke ^^

8 comments:

Yodd said...

pakai ipong siod sekarang. nak bluetooth dgn phone lain pun susah. yelah, ipong kan.


kakaka.

taqO said...

Yodd - kehkeh. mencari kelemahan je ko ni kan yodd. panggggggg! haha.

aisyahyusof said...

wah, tumpang happy utk sifu. boleh whatsapp lah, keh3.

pg Langkawi la ni? Have fun sifu :D

taqO said...

aisyah - hei hei hei. camne nak whatsapp kalu no pon xde. kehkeh. PM no kat inbox fb eh. ^^

yes. hehe. 1st time nih. ^^

aqinara said...

Takda yg lebih seronok dr dpt bli brg dgn hasil titik peluh sendiri kan. Iphone gitu~ ehehe..Leh la whatsapp ^^

taqO said...

aqinara - Yes. sangat true. mesti tau kan 'rasa tu' mcm mane. ^^ yg penting syukur. ^^

wahh, dia pon guna ipong jugak eh? berehh.. mai kasi nombor mai. ^^

aqinara said...

Takda pengalaman sebegitu pun. Tp phm 'rasa tu'. Ahaha
Dop guna ipong pun..android biasa jah ^^

taqO said...

aqinara - ouh. mcm mane boleh paham? hoho.. power..

android pon bolehhh. ^^