Friday, June 15, 2012

JODOH.

Salam Ukhuwwah Fillah.

Gua panjatkan kesyukuran sedalamnya. Dan dah time gua up next post after
Jumaat berganti jumaat. ^^

Kali ni gua rasa dah masa gua berjiwang sedikit. Wakaka. :DD gua ingat nak UP
Cerita pasal jodoh. Dah ramai yang tanya gua benda benda ni. Gua dah cakap kat
Diorang gua dah pernah bikin cerita2 cenggini. Tapi diorang suruh 'hapdate'.
Haha. Memang mintak seliparrrrr.. :DD

Gua rasa semua dah tahu ada beberapa perkara yang telah ditetapkan oleh DIA
Untuk kita sejak kita dalam kandungan ibu lagi. Hanya DIA yang tahu setiap satu
Yang telah diciptakannya.

Antara salah satunya adalah Jodoh. Ramai yang sangat mengambil berat hal ni. Tak
Salah nak mencari. Memang antara perkara wajib yang manusia perlukan, iaitu pasangan.

"ALLAH menciptakan segala yang ada di alam semesta ini berpasang-pasangan.

Saling melengkapi. Sekaligus saling mengisi. Saling bekerjasama. Saling mengimbangi.
Saling mempengaruhi satu sama lain. Dan saling menyempurnakan." - atoksub

Tapi buat gua sendiri, adalah seorang yang pemalu. Jadi untuk mencari seseorang
Tu sangat susah bagi gua walaupun gua dah banyak kali untuk cuba berani. kah3.

Ada diantara orang di sekeliling gua yang sangat ingin tahu yang gua ni 'pernah b'punya' Atau 'pernah bercinta' tak? Gua dengan yakin melemparkan senyuman gile manis dan answer da question, nope! gua pencari yang satu. Kahkah. Punya takabbur jawapan gua. ngeh3 ^^

Tapi ini adalah benar. Gua xpernah bercinta. Ini bukan benda yang harus diperbesarkan. ini cuma perkara kecil. Cuma terkadang gua sering memikirkan orang yang sama ketika soalan soalan berkaitan ini ditujukan pada gua. Gua juga punya perasaan sama seperti umat umat manusia yang lain. Tak dapat lari dari perasaan ingin berpasangan. Gua ada amik beberapa perkara penting dalam kisah 'Murid & Rumput.' Ramai yang tau kisah ni. ^^




Ada yang sound gua, kalau mula langkah sekarang mungkin kita tahu berapa % kita
Boleh tawan hati dia. Then kalau tak mula lagi sebaliknya. Gua cuma boleh smile. ^^



Gua jugak berterima kasih pada kekawan bloggers yang keep support gua dari alam maya je. kehkeh. ^^ gua sangat hargainya. Pernah sekali gua terkejut sebab bila gua taip 'Perasaan Ini Berlaku Untuk Pertama Kalinya.' Terus kene tegur dengan si dia. Gua memang terkedu masa tu. Tapi itu je la kenangan manis di alam maya. hehe


Nota Kaki : Itu je perkongsian yang tak bermanfaat yang boleh gua share. Ada jodoh gua dengan dia, gua takkan sia sia kan. Lu orang pulak bila?? Kehkeh. ^^

9 comments:

aisyahyusof said...

wah sifu kemain. hehe. kita geng pencari yg satu la. high 5 sikit.


insyaAllah kalau dah tertulis jodoh kita dengan di dia, ada la. kalau tak anggap je ada hikmahnya :D

taqO said...

aisyah - hehe. bukan selalu nak kemain kemain ni. ngeh3. ^^ yeahhh!
high 5!

insyaAllah. aamiinn.. betul.
mudah2an dipermudahkan. ^^ bila aisyah nak UP post jodoh ni? keke..

Munira Kirana said...

;)) good luck taqwa!!

taqO said...

munira - terima kasih memberi semangat walaupun pluang tu 0.00001%. ^^

Kyla said...

Tu dia.. En Ewa Update psl jodoh dh..
Hehe! Bunyi mcm x lama dh ni. :)
Doa byk2 moga dipermudahkan segalanya..

P/s : Comment kt post org.. Tkut kena kt kita blik. Hoho..

taqO said...

cik kyla - hehe. xde nak jodoh sangat. xde yg menarik dlm cite ni. ^^

haha. buat la satu. keke ^^

aisyahyusof said...

Malas lah sifu, jodoh tu rahsia Allah. lagipun takm terpikir lg.

taqO said...

Aisyah - Betul itu rahsia Allah. Tp rasanya kene ada tindakan untuk temukan itu bukan? ^^

yg tak terpikir lagi tu xleh ckp ape la. fokus study sifu aisyah. ^^

sarah mahamad ( ca'ah ) said...

ALLAH s.w.t dah tetapkan da. kita just b'sabar je. cepat or lambat ja. :)