Friday, May 25, 2012

Creativo Videographer at Singapore

Salam Ukhuwaah.

Jumaat Lepas gua ke singapore lagi. Join team membe bikin kerja.
This time gua tengok
Full version punya majlis perkahwinan kat
Sana. Kalau nak ikut kudrat tulang besi ni memang dah tak larat
Rasanya. Gua kene cover bahagian photo walaupun diorang dah
Ada OP sendiri. Team membe gua pulak OP untuk Videographer.

Balik pada majlis orang singapore ni. Apa yang diterangkan dan
Apa yang kami lihat
sendiri majlis semua same je. CUMA akad
Nikah satu hari, bersanding dan bertandang disatukan. Ini
Bermakna lepas selesai bersanding dirumah belah girl. Masa yang
Telah ditentukan mereka harus bergerak terus ke rumah belah laki.
Lepas selesai bergambar dengan famly laki laki dan makan beradab,
Mereka akan berpatah balik ke majlis pengantin girl dan buat
Penutup disitu. fuhhh!

1st time ikut cara diorang. Tekejar kejar, Leceh, Penat, Tenaga
Ab
is betul dan macam macam lagi yaw. wahh. Tapi diorang
Punya majlis sangat kool. Nak post gambo tak boleh sebab team
Gua bukan OP. Hurmm, nak cakap simple memang simple. Tapi
Masih punya aura kemewahan gitu. Dia punya katering je sampai
5-6 macam lauk. Ada pencuci mulut. Macam kat hotel. perghh!
Sampai gua pun segan nak makan. adoi.

Finally kami bertolak balik ke sini jam 8 malam. Gua tengok
Team membe ni dah gile
punya penat. Sama la dengan gua.
Masa ni gua 1st time drive luar dari kawasan depan rumah.
Kehkeh! Highway sebelum tangkak sampai la ke ayer keroh.
Walaupun jaraknye takde la jauh mana dan jalan pon lurus je,
Tapi demi nak kasi diorang CAJ balik tenaga untuk drive. Gua
Kasi tekan 160kmj. Hahaha best!! nasib takde abang pulis.
Kalau tidak. abis! abis! ^^ heee..

Nota Kaki : Isnin lepas adelah senin yang sangat lemau.

Tapi puasa sunat gua tatap jalannn. ^^

4 comments:

Naim Sarip said...

Hebatla abam sorg nih!

taqO said...

naim - wahhhh.. sejak bila ko berblog ni naim! haha ^^

Kyla said...

salam,

wah untung la gi singapore. huhu

taqO said...

cik kyla - pegi sane kami mkn angin.. besttttt. kehkeh. pi sane buat keje la cik kyla uii. ^^