Tuesday, September 1, 2009

Mana Satu Lebih Baik??

WhiteBird

GreenBox

Purple

PENGUMUMAN RINGKAS

Disini ade sedikit kekeliruan..
design yang ingin aq hantar ni mungkin
diterima or xditerima kerna ada sedikit
idea dari student lain yang ingin
menggabungkan idea dia dan idea aq.
bukan xsuka,tapi aq kurang dalam bab ni.
oleh itu. aq rasa design yang akan diterima
mungkin lain dari yang aq post.
so,terima kasih sangat2 kat sume yang da
telibat k. =)


Entry kali ni aq perlukan pendapat korang.
sebenarnya berkaitan dengan projek aq.
benda yang akan dilaksakan selepas cuti raya.
salah satu dari subjek aq pon.
kitorang akan gerak untuk buat satu lawatan.
before that, aq la orang yang kene buat
kerja-kerja belakang tabir ni.

so..
benda ni bukan la urgent. Tapi aq perlukan
pendapat korang sebelum aq hantar benda ni.
korang rasa Design mana satu lebih baik??
benda ni korang yang tahu dulu sebelum
semua student tahu. wokeh?? hehe~
sedikit layanan istimewa..

p/s : pengakuan jujur diperlukan.
terima kasih atas bantuan anda~ :D

btw..selamat berbuka ye.


22 comments:

Fifie Ierina said...

wa'slm...

kak fifie?? huhu~ umur bpe awak nie?

erm, baiklah.. sy rse design WhitekBird tuh x cun cz pd sy, die terlalu simple.. dan tulisan nama universiti 2 cm xnmpk sgt.. reject! :P

kedua, design GreenBox dengan Purple tuh masing2 ade kekuatan tersendiri.. tp sy x bpe ske font GreenBox tu wpn pd sy, design 2 da ckup smart dah.. seriously smart!

ketiga, design Purple ni pn not bad gk.. tp yg sy ske adalah font die compared dgn font Greenbox..

cmni la.. klu awak ley tukar font Greenbox kpd yg sme dgn design font kt Purple tuh (klu ley, copy sebijik2), kre da perfect dah.. amek design Greenbox tuh je after betulkan font die.. faham ke? berbelit2 sgt eh? huhu~

huhu, harap membantu.. (^_^)v

Munira Kirana said...

cekgu suke yg 2nd...
nmpak mcm ilmiah sikit...
yg 1st tu mcm banner konsert la =)

yg ketiga lak mcm tak sesuai jek..
heheh
2nd da best...
cekgu tak pandai sgt nak komen..
komen ni dari sudut mata cekgu yg seksi ni..
hehehe =)

BELALANG said...

kalo mintak pendapat bllg la kan... bllg choose no 3 pasal since taqo nie dak multimedia...
sedikit sebnyk design tue nmpk cm ade skit cri2 tekno kat situ... he3
n kaler die mmg simple.. cun hitam n purple
x byk kaler n gunakan kaler purple as a mean of spiritual n semangt thdp sesuatu,,, he3
bg pndapat bllg la... he3

taqO said...

thx fifie.. :D
so maknenye awk suka GreenBox after
pembetulan dengan font sahaje rite? wokeh~
akan dibuat~
mekasih cos fifie nye komen yang sgt detail. :)
sgt2 membantu..

munira a.k.a cekgu
wahh~ seksinye mate cekgu.. :) ngeh3~
btw.. yang 2nd cos warna rite??
pape pon ucap mekasih kat mate cekgu yee.. :D

en.belalang

wahh~ purple rite?
begitu pasti jwpnye..
itu yg sy mau..
yeap..spiritual terhadap sesuatu.
mekasih en.belalang.
thx 4 ur feedback. :D

Fifie Ierina said...

ok, no worries.. i'm just trying to help, glad that i could..

erm, try la post balik kt cni ble da betulkan.. dan plz bgtau kt chatbox sy klu da post k, sy jarang bukak blog orang da skg...

GUD LUCK!! (^_^)v

Fifie Ierina said...

salam...

wah, bgs lah awak nie.. awk mmg betul2 pick up ape sy cakap.. yg pembetulan tuh sgt cun dah! tp kn awak, ley x krenye nk wat final permintaan yg terakhir? hahaha! :P

ley x nk mtk awak wat design pembetulan yg sama, tp warna hijau bertukar jd warna purple lak? ley x, ley x, ley x? hikhik! cz sy rse, cakap encik belalang tuh mmg betul.. cz pd sy gk, hitam vs purple lg cun drpd hijau vs putih.. ok x? heeee~ nanti bgtau klu da buat okeh? sy nk wat comparison yg terakhir.. :P

(^_^)v GUD LUCK!!

Fifie Ierina said...

owh ye..

mse nk buat design yg sme tp tukar hijau pd purple nti, make sure tukar sekali background pd warna hitam keh? cz grey vs purple x cun.. ok 2 jew!

CHAIYOK2!! :P

BELALANG said...

ha3... fifie... 3x post ok.. he3
btul2 demand nie..
taqo... kene charge nie!!!
nanti keuntungan share 2 kay... ha3 =p

Fifie Ierina said...

hahaha, amendanye plak dah atuk belalang merepek nih?

sy la kne dapat komisen, cz sy tlg die utk improve design die kasi super cun dr sebelumnye.. bukan terbalik pulak da, aiyoo~ :P

encik taqo, I'M SUPER DUPER HAPPY WITH UR FINAL CORRECTION.. smart gle, semua aspek da lawa sgt! font cantik, design cantik, kaler pn cantik! hikhik, hantar yg nie okeh? trust me, this is extremely smart, i like this a lot!

GUD LUCK FOR DA FINAL TIME!! (^_^)v

taqO said...

en.belalang
hehe~ betul ckp cik fifie
tu.. sy yang patut bayar.
huhu~
jgn gaduh2..nanti en.belalang
post lagi byk dari cik fifie keh~ :P
hihi..

cik fifie
huuuuu..lega..
siap akhirnya..
thx to all of u
coz sudi amik bahagian dalam
memberi pandangan okeh..
akan ku hantar THE FINAL
DESIGN ni..
doakan ye. Thx semua~

Fifie Ierina said...

thanks je ker??

at least pos la ferrero rocher sekotak ke, dua kotak ke, tiga kotak ke.. hikhik :P

taqO said...

ferrero rocher?
wahh..tinggi permintaan.
hmm..time kasih sgt cos
membantu.

apa alamat?
nnti sy cube hantar. :P
hehe~

aniS.Kye said...

salam..
whitebird tu cantek tp byk sgt ruang kosong dn plain sgt. font multimedia ngan unisel tu cm tgglam sket.put more colours!

greenbox tu dh almost ok tp cm wornout plak kaler die. pstu apsal 'M" je kaler hijo? tang tu je la x seragam.

purple yg landscape tu plak cm brlaku sket confusion. klu anda nk jdkn art kt tgh tu main subject, font tu dh overshadow so die tgglm. klu dibsrkn cantek sket kot. pstu font multimedia tu kureng style la. ampun..

yg final draft tu cm..ntah. hanya leh ckp ok tp cm sumtin's missing. x sure ape. oh btw, urup 's' dm student tu sdikit tgglm. arap btulkn.

wt skang ni je yg leh sy comment. pndgn tgh kurang jelas ni. lgpon sy ni x do bakat tang artwork so apo yg ade sy ckp je la...
no hard feelings ek?

taqO said...

cik anis.
wslm.
hmm..untuk yang 1st just tambah kaler lain la? tapi design tu memang simple.

yang 2nd,
sebenarnya guna warna hijau cos
untuk fakulti ni dulu. saje guna. hu3~
'M'?sbb 1st abjad untuk Multimedia.
tu je. eheh~

yang 3rd,
owh..begitukh?
hmm..besarkan font di tengah dan
gantikan font Multimedia rite?


mekasih atas pandangan anda.
sy akan cube betulkan apa yang
boleh. terutamanya untuk the LAST
draft tu. part 'sumtin's missing' tu sy ngah pikir apa yang kurang. wokeh~
Mekasih sume!! :D

aniS.Kye said...

salam en.taqo..

hmm..klu yg 1st tu anda wt brinspirasikn artwork twinbirds msti cun. tu la artwork anda yg plg sy admire gile!

yg 3rd.
yg sy mksdkn kasi besa adelah motif/art kt tgh tu. bkn fontnye. yep, fontnye klu ble tukar..
hehehe...
agak2 kurang font try cr kt dafont.com.

keep it up!

momoi said...

okay.. sorry lame da tak online.. busy sesangat before raya ni. and here goes the comments.

i. yang white bird tu da ok but fonts dier mmg totally out dari graphic dier. tak synchronize dgn background.

ii. yang green box tu pun ok. tapi font "multimedia student" tu tak telly dgn banner yang kat belakang tu.. and the grafik is some kind like retro.. and it will goes better with the fonts if fonts tu lebih sharp and clear utk dibaca.

iii. yang purple nih di smart da.. cume tukar font jer.. grfik dier da clear na smpikan yang event tu is about what.. and its cute btw. but fonts "multimedia" tu tak tunjuk yang its a multimedia student punyer work hehe.. the "student unisel part tu dah ok da..

iv. and yang pembetulan akhir tu is totally out.. every single thign dalam tu tak synchronize at all..

dan itu sahaja komentar saya.
overall tu jerlah comment nyer.

Nazra~ said...

naz suka yg no.3
nmpk ada motion pd gambar tu
chantek

^_^

Fifie Ierina said...

salam encik taqo..

erm, sy da baca komen2 yg dberikan orang len.. nyatanya, sy telah mementingkn dri sendiri ms bg cadangan utk betulkan design tu sume..

awak, maafkan sy klu pe yg da ckup cantik d mata sy x cckup cantik d mata orang len.. sy rsau awak confius dan makin kusut je..

cmni la, awak ikut kata hati awak k? cz kami hanya layak memberi pandangan berdasarkan ape yg kami rasa dan final decision adalah terletak d tangan awak..

jgn tertekan ok? GUD LUCK dan maafkan saya lg sekali... :(

ismi said...

hmm..

nmpak cam taqo da decide y ne satu lbeh baik kn?...
sume komen2 da terang benderang..
kire ismi xyah komenla ye...hehe

sume okey sebenanye...

ape je y taqo pilih..ismi setuju!!!!!!!....coz sumenye kreatif2..esp..y pembetlan y da dibuat tuh....tp klu nk soh komen bleh je ...tp xyahla...cz taqo da pilih y ne satu rasenye..da muktamad dah tuh...maaf ye...lame xon9...

taqO said...

k.
ini adalah keputusan akhir dikeluarkan.
aq sangat BERTERIMA KASIH untuk pandangan
yang diberi oleh kalian. Terima kasih
sekali lagi kerna mengambil bahagian dalam
belog aq ni. Thx untuk cik fifie, en.belalang,
cekgu a.k.a MuniraKirana, cik anis, cik momoi,
cik nazra, also ismi.

so..
aq rasa,pilihan yang ketiga agak baik
sbb design tu agak kene dengan adanya
Element2 multimedia kat situ.
dan xlupa,aq follow gak pendapat korang.
macam kene tukar Font Multimedia tu.
then ada yang kate kene besarkan sikit
Element2 tu. and the lastly is..
ini adalah pendapat student Multimedia jugak.
thx a lot kat korang! hehe~

زهرة حلوة said...

salam..
hurm,
yg lawa white bird n green one tuh..
tp lg smart,
yg GREEN!
sbb mcm bes jep multmedia neh..
designnye..
santek,
yg ke3 tuh,cun mmg cun tp..
agk kureng trserlah dn mnyerlah la plak..
pape pn neh jujurnye pngakuan~

張曼玉Lynn said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色