Friday, February 10, 2012

Silent Thinking Of ME

Salam Ukhuwwah

Agak lama gua tak menaip.
Rindu pulak dengan rakan rakan blogger's. ^^
Alhamdulillah. Masih lagi diberi peluang
Bernafas di bumi Allah ini.

Gua ade satu topik yang sangat menarik bagi
Gua sendiri. Korang mungkin akan kata, kalau
Lu pikir sangat benda ni. Tak enjoy hidup lu
Beb! :D

Apa Yang gua pikir adalah kerja yang akan
Menjamin keperluan segalanya dalam sehari
Hari kita hidup didunia. Apa yang kita ada
Untuk persiapan kerja pada masa kini?

Gua Kasi satu contoh, lu hanya ada satu kebolehan.
Iaitu 'Something'. Then bila segala peluang
Pekerjaan yang ada untuk something tu dah
Terlalu banyak dan ramai dan sangat ramai
Sehingga ada yang membunuh market. Apa yang
Lu orang pikir sekarang? cari kerja lain?
Kalau lu orang jenis tak boleh buat kerja
Yang lu orang tak minat? Apa kes?

Benda ni 'nampak mudah' pada semua pikiran
manusia yang sama hitam rambutnya. Tapi
Lubuk hati, siapa yang tahu? ^^

Jawapan gua. hidup ni boleh je nak enjoy.
Tapi kene la 'Kene Pada tempat.' Kalau asik
Enjoy. Langsung tak pernah memikirkan di mana
Tempat kita pada masa depan. Macam mane pulak tu?
If blogger's ada pendapat buleh la share. ^^

Status gua berkenaan 'ini' di fesbuk -
Hidup Sekarang Tidak Memadai Dengan Membuat
'Satu Kerja' Untuk Menyara Kita. Perlu Cari
'Kebolehan Lain' Untuk Menampung Keperluan.

*Dugaan Betul ^^

4 comments:

Cik Kyla said...

Salam, sy pn pnah jg tpikir psal hal ni. mmg ramai je 'competitor' kt luar tu nk merebut peluang yg ada. Tapi 1 je bende yg kita jgn lupa.. jgn putus asa. Manusia ni, mmg mudah je berkata2 tp melaksanakan belum tentu.

Mak sy selalu tanya pd sy.. lepas hbis blajar ni nk continue study or cr keje.. sy ni dh la dlm dilema. Asyik blajar je.. nk cr pengalaman pula. Pastu bila ditanya nk cr keje apa. Sy jwb 'apa2 je janji happy' ^^ tp ade ke? ahah.

taqO said...

salam.

betul tu cik kyla. kalau tanya
sape sape pon mereka akan cakap benda yg sama. 'jgn putus asa'.
itu satu benda yg basic utk dunia
pekerjaan.

tapi apa yg nak sy sampaikan
dalam post kali ni adelah, adekah
kita 'punya' kebolehan lain atau kita sekadar bergantung diri hanya dengan satu kebolehan? hurm...

Cik Kyla said...

Itu terpulang kpd kebolehan yg kita ada.. Lagi memadai klu kita ada byk kebolehan.. klu bergantung kpd 1 kebolehan kbykkan org akan focus 1 benda je.. So try to be more fleksible.. Tanya diri sendiri sejauh mana kebolehan kita ada.. :)

taqO said...

Yep. itu yg sy cube share.
skng ni dunia dah lain. kalau tgk
dalam bidang sy je. dah besepah.
budak budak yg xde pape pon boleh buat. mcm mane nak cari mkn cenggini. hoho~ ^^