Sunday, February 13, 2011

FLY To THE BRUNEI DARUSSALAM PART 2

Salam Ukhuwwah fillah~

OK! Jalan sampai lebam punya pasal, sampai ke
Hotel pun malam. Tapi best! ;D Hehe.. Kami bermalam
Di Hotel yg sesimple jeh. Jurudong Hotel namanya.
1 malam 38 Dollar Brunei. :)





Wah! Hari sabtu sudah. Pagi ni duduk hotel jeh.
Semalam kaki dah lebam + penat, Hehe.. dalam tengahari
Kami ke rumah kazen bos untuk lihat persiapan untuk
malam harinya. Lepas tolong apa yg patut time untuk
amik Chek-El dan Chu-yah pulang dari sekolah. Lepas tu
Terus jalan jalan singgah utk lihat MASJID yg indah di
BRUNEI ni. Kubah pada masjid ni ada EMAS meh. :D
Pergh! bila tengok je. tak pejam mata. Ehehe~





Hari ke-2 ni tak banyak jalan. Banyak tolong
Buat persiapan je kat rumah kak Alai. Then Bila Malam
Jeh. Ramai betul yg datang. Jodoh pon ramai. Ekeke~
Time nak cuci mata dah tak boleh dah. Sekarang time
Kerja! Hehe. Shot sane, shot sini. Memang gelak ketawa
Je dari stat majlis sampai habis. ;P



Time berkemas, ada sorang PakCik ni tegur.
Kamu dah makan nasi katok? huh? nasi? katok?
Apekah? hahha. :D Nasi Katok ni kire macam nasi campur,
Tapi lauknya cuma daging atau ayam bersama sambal.
Memang femes di sana. Harganya 1 Dollar Brunei.

Then sy cakap lah belum lagi. Huh, nanti nak balik
Hotel boleh beli. Dekat depan hotel tu ade jual. 24hour
Lagi.. Hehe. Pakcik tu pon cerita asal usul nasi ni.
Dulu dekat satu kawasan perumahan kat sane,
Atas bukit macam tu lah, tiap tiap malam ada je orang
'Datang ketuk' pintu nak beli nasi tu. Tapi syaratnya,
Kene hulur duit dulu, baru nasi akan dihulur keluar.
Ehehe. Macam seram plak dengar. Keh3. ;D





Dah penat malam ni menembak untuk majlis. Kami pulang
Semula ke hotel untuk membuta. :D
Esoknya Abg Din & Kak Alai serta Kak Mas bawak pi jalan
Tengok Kampung Air. Tengok je. Tak singgah pong~
Then pi makan berdekatan dengan kawasan tu.
Jalan punye jalan dah nak masuk jam 4 ptg. Kelam kabut
Nak setting barang untuk ke MIRI. Kami ke MIRI untuk
Amik Flight ke MALAYSIA. Kalau dari Brunei ke Malaysia
Tiket mahal. So, kene lalu imigresen untuk ke MIRI dan
Terus ke lapangan perbang MIRI. Sebelum pulang ke sini,
Bos bertemu dengan adik nya yg sedang berpraktikel di
Sana untuk send barang yg dipesan. Kami berpisah di
PARKSON Miri. Terima Kasih buat keluarga di Brunei atas
Layanan baik yg diberi. Brunei BEST!! :D



Delay selama 1hour di Lapangan terbang MIRI.
Kami selamat sampai di MALAYSIA jam 1.15 kurang lebih.
Sekian untuk FLY TO THE BRUNEI DARUSSALAM~ :)

8 comments:

aqinara said...

salam.. it's been a while x jenguk blog ni..
fly to brunei?
wow~
g jerudong park tak?
hehe..
miss brunei so much

s820 said...

Taqo, wahh... memang betul la. Masjid tu, saya tengok gambar je pun tak pejam mata. :D Tambah-tambah gambar yang first sekali tu... Tabik la Taqo!

p/s Jodoh ramai...Dah jumpa satu ke? Hehe...

taqO said...

aqinara - salam. :)
ouh? penah dtg ek. makacih! :D
pegi kot! tapi dah tutup. keh3..
tempat tu sunyi sepi tanpa kelibat
sesapa kot. huhu~

anda org brunei?

LAA - uhuhu.. try n error je..
makacih LAA. hehe~ :)
JODOH? hehe.. xde laa... hehe~

aqinara said...

sy keturunan brunei..
huihui..
termimpi2 jerudong park.
hoho..
btw,nice shot :)

tot tot kecik said...

salam..


waah bestnye..xpernah pegi ag..
gmbar pn cntik..smoga berjaya ngan kerjaya kamu.. :)

Cik Kyla said...

nak rasa nasi katok tu....
best eh?? :D
apa rasa?
leh compare ngn nasi kt sini x? :)

leyzajamil said...

1 dolar brunei bersamaan berapa RM ye? bestnye dpt pg sana, bila agaknya dapat pg kan :'(

taqO said...

aqinara - Ouh? org tulen brunei la ni. hehe.. :) slamat kenal org brunei. :P tapi aritu sy tgk jerudong park dah sunyi sepi.. huuu~ btw, thx support! :D

hidayah - hehehe.. jum pi ramai2! :D
thx support yee.. :P

cik kyla - Ouh? nasi katok tu bese je.. mcm nasi campur jugak. tapi lauknye cume ayam atau daging je.. dan sambal :) nasi sini lagi best!

leyzajamil - 1 dollar bersamaan dengan 2 ringgit setengah macam tu lah. :) hehe.. jum kumpul duit banyak2.. keh3.. :DD