Monday, February 7, 2011

FLY To THE BRUNEI DARUSSALAM PART 1

Salam Ukhuwwah Fillah~

Salam rindu. Ecehh~
Saje buat salam rindu, kasi sume sonok sikit. :D
Untuk pertemuan kali ni nak tulis panjang panjang
Sikit. Biar semua bosan.. Ahaks~ ;D


Shot petama bila sampai bumi BRUNEI. HEhe~



Pada 28hb - 30hb Jan yang lepas,terbang sudah
kami berdua ke BRUNEI DARUSSALAM. Untuk ape? Hehe..
Opkos bukan keje main main. Bos merangkap Pengerusi
Creativo Photography telah invite sy ke sane untuk
Shot gambar tunang pasangan BRUNEI juga merangkap
Kazen beliau. Tanpa ragu ragu, sy pong JOIN dengan
Hati yg senang. :P ngee~ Bukan senang nak main
Terbang terbang nih. :P

Berangkat dengan Flight AK262 dari LCCT Terminal 1800.
Fuh! Jalan atas awan stat jam 6.30, selamat sampai di
Bumi BRUNEI dalam jam 9.05 macam tu lah. :)
Disambut mesra oleh pasangan sama kacak Abg Din & Kak Alai.

After sampai jeh, terus bawak pi bandar BRUNEI.
Pi makan makan kejap. Lapoo plak. Ehehe~
Then bincang kejap aktiviti apa lepas nih.
Diorang putuskan, nak pulang dulu. Jumpa ahli keluarga.
Then baru continue pusing pusing BRUNEI. :)





Kedatangan kami di sambut oleh keluarga Kak Alai
Dengan hapy nyeh! :D hehe, Tapi sy ni jenis terlampau
Segan. Jadi kurang lah bercakap nye. ;) hehe.
Jadi Bos aka kazen je lah yg bercerita. :)
After Solat jumaat, kami dibawa jalan jalan semula.
OK! Nak bagitau sket. Kat sini kan mana mana nama
Kedai atau signboard akan ada tulisan JAWI sekali.
Bagus an? :D wallawehh. hehe. Sampai KFC pong ade!
memang terbaiklah! satu lagi info yg diberitahu oleh
Pasangan ni, tak payah la nak jengok cari bangunan
paling tinggi. Sebab bangunan kat sini takde pong
yg tinggi. Hehe.. Yang paling tinggi kat sini adelah MASJID. :)
Superb kan! ;D







Malam pulak, kami dibawa ke satu kedai makan.
Jum makan ambuyat! Haha! penah makan tak? :DD
Hehe. Kalau tengok sekali macam kanji. Then bila dengar
Cerita plak, benda ni dibuat dari sagu. ;) cara makan?
Telan terus! tak payah kunyah! Haha. tekejut bila diorang
Cakap macam tuh. keh3. :D then ada la lauk nya. Bila dah
Telan benda tu yg dicicah bersama sambal tempoyak + macam
sambal belacan. Hehe. Sebenarnya sy ni TAK PERNAH pon
makan tempoyak. Bila dan cicah nak dekat DUA BELAS KALI
Baru tanya, diorang kata ada campur tempoyak sikit.
Terus dah tak cicah!! Hahahaha. :DD Bila balik rumah
Kak Alai abis kene gelak dengan family diorang. Keh3..
Segan betul! ;P

Kalau ni je untuk PART 1 buleh? ehehe~
salam & smile wokeh! ;D

14 comments:

tot tot kecik said...

salam..


nice g jalan2...
nk itot..! :)

bella said...

perghh bukan nk ajak an jalan2 huhu

cik chopu said...

macam nak makan je benda tuh, sedapkah?

cOnfuSeME said...

uitt..best la jln2 brunei...ole2 xde ke..;P

nice pic taq...;)

s820 said...

Taqo, wahh... dia dah terbang! Patutla tunggu kat darat tak de. Hehe... :p

Ambuyat? Dulu kat majalah 3 pernah la menjamu mata. Macam unik je makanan tu.. Tah bila nak rasa. :D

p/s Nice photos! :)

eminz said...

pergh, taqo xmakan tempoyak.. ekeke XD

Cik Kyla said...

bestnye. ^^

rizal jabai said...

perghhh..terbaikkkk.nk terbang juge :)

jauh perjalanan..luas sayap dilebarkan :)

taqO said...

cik hidayah - salam. hehe.. mmg nice! best OOo.. nk ikut? xleh! hehe

bella - hehe. kang ajok bella, sure xsudi. :D

cik choupu - kalau dah try skali. kompom nk telan lagi. sebab kene telan jeh. senang! :D

confuse - hehehe.. ole2?
meh dtg shah alam dulu.. ahaks~ :D

LAA - Hehe.. rindu x? keh3..
best la terbang~ ngee~

ouh? pnah dengar? pasni boleh la try mkn plak yee...

emin - hahha.. ko pong same.. :D

cik kyla - TERSANGAT lah best meh. :D

Rizal - hehehe.. ijai bila nk tebang ngan cik atis? ehehe~

leyzajamil said...

nice entri..len kali buat entri jenjalan mcm ni bgtau sy ye :D

taqO said...

leyzajamil - hehehe.. insyaAllah~ thx singgah. ;D

s820 said...

Taqo, Hehe...rindu la jugak :p

taqO said...

LAA - hehe. jum buat perjumpaan mkn kek LAA~ :P hehe

s820 said...

Taqo, perjumpaan makan kek? Haha... Jom! :D