Wednesday, December 28, 2011

Resah


Salam Ukhuwaah.

Kesinambungan untuk 'post' yang lepas.
Keadaan yang sebenar apabila gua
Tergementar adalah kerna gua gigil
Bila pertama kali gua hampir terlibat
Dengan kes mahkamah. Huhu~

Gua pendekkan cerita la. Gua berkeras
Untuk langgar kontrak dengan tempat
Gua kerja atas sebab sebab yang SANGAT
Munasabah. Then. Gua diugut untuk
Diambil tindakan mahkamah. Jadi oleh
Sebab ITU. Gua sangat lah tergementar.
Benda 1st time jadi kan. huhu~

Buat masa ni gua masih belum tenang
Walaupun dah selang 3minggu berlalu.
Rasa takut gua masih belum hilang.

Jadi, korang rasa benda ni dah finish.
Or something gonna be happen later?
Share pls. huhui~

Nota kaki : Maaf kalau benda ni terlalu sensetip.

10 comments:

cik chopu said...

hmm payah jugak ni.

taqO said...

cik chopu - sebab?

Cik Kyla said...

Bahaya ni.. Rasanya pembaca pun resah juga apa akan berlaku lepas ni. Apa status dr tempat kerja sana? senyap je ke? kalau lama senyap tu insyaALLAH xde apa.. berdoa la byk2 ye.. mudah2an everything okey.

taqO said...

cik kyla - hurm. memang sangat bahaya benda ni. tu yg sy sendiri tergementar bila dapat mesej berbaur ugutan. Jadi nak xnak sy kene benti sebab sistem yg diorg buat seakan akan gangsterisme punya cara.

status dari tempat kerja lama sepi.
kire dah xde apa gangguan dari fon,
tapi takut jugak kalau ade serang hendap kan. huhu~

mintak maap kalau korang sume resah. xbermaksud pon. cuma share apa yg jadi kat diri ni buat petama kalinya. huhu~

Fatin el Azmi said...

salam singgah belog incek.

ouh. kesianny..
tempat keja sekarang ke yg lama tu.

its okay taqo. sabar je. as long as kita tak buat apa2 salah. reason bhenti utk defense diri kira bagus la tu. at least awk tau level kekuatan awk tahap mana kan. ;)

mana2 company pn akan buat benda yg sama kalau kes yg langgar kontrak. sbb dorang pk kerugian yg akan dorg tanggung kalau one of their staff lari. u know, nk kena cari orang, training lagi. benda tu suma makan masa n duit kan.. reason untuk dorang guna mahkamah cuma untuk cover, misalny kalau2 ada yg kita tau pasal dorang yg boleh kita buat laporan kat jabatan buruh. kira dorang selamat la kan. if i nt wrong la. kalau salah anyone please correct me. ini cuma pendapat n based on experience. n i know xsuma company mcmtu kan. ;)

sabar la incek.. tawakal mudah2an kita di tempat yg benar. insya'allah. hikmah menanti. at least kalau awak tak face benda ni sekarang, lambat laun awk akan face it jugak kan..

^^ all da best utk incek.

taqO said...

cik fatin - salam jua. thx sudi singgah ye. ini kes baru, means tempat keje baru. company lama ok. baru baru ni bos lama call suh continue keje ngan dia. tapi jauh. huhu. kalau nak job kat situ. roger2 la. kat area bangi.

yes. betul tu. sy punya sebab yang kukuh untuk berhenti 'begitu saje' tanpa pengetahuan company.

mungkin ini boleh mengajar kita untuk lebih fokus dengan 'apa yang terkandung dalam kontrak'. dan before apa apa sign diturunkan. huhu. thx pada yg sudi share pengalaman. thx cik fatin!

mudah2an kes ni selesai dengan cepat. amin~

s820 said...

Taqo, laa.. ini kisahnya.

Sab rasa kalau alasan kita tu munasabah ok la. Kita pun ada hak jugak. Diorang buat macam tu mungkin sebab ada rasa tak puas hati. Buat kita jadi tak tenteram.

Mudah-mudahan segala urusan dipermudahkan olehNya ;)TC

taqO said...

sab - yep. mcm tu la kisahnya.
insyaAllah benda sama xberulang lagi. huhu.

thx sab. :)

ajilahrafiai said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

nih sensitip nih