Tuesday, November 22, 2011

Ini Kisah Gua

Salam Ukhuwwah.

Hari ini gua ke opis PJ.
Rasanya ada sedikit yang berbeza.
Semua nampak lebih ceria dari biasa.
Alhamdulillah. Rasanya suasana macam
Ini lah yang patut di kekalkan. :'>

Rasa macam nak open satu topik yang
Gua sendiri segan untuk bicara.

Gua jenis open. Tapi open yang kena
Pada tempat lah. Ada kawan lontarkan
Soalan yang biasa gua hadapi setiap
Kali topik single gua dibicarakan.

Gua hadap dengan tenang. Wakaka!

Nak cerita banyak gua tak layak.
Pengalaman pon takde. Nak berbunyi
Sangat pun tak boleh. Kang ade yang
Sound gua pulak. ngeh3.

Sebenarnya, gua dah Ter-Jumpa
Khazanah Tak Ternilai Milik Tuhan ni.
Walaupun bukan berlaku di alam nyata
Dan sangat jarang untuk menegur pula,
Gua berSYUKUR kerna dapat mengenalinya.

Doa gua untuk berkenaan.
Kau satukan lah hati kami ini, Ya Allah.
Bukakan lah hatinya untukku, Ya Allah.
Engkau dekatkan lah hatinya dengan
Hatiku, Ya Allah. Amin~

Nota Kaki : Thx pada yang ter-singgah kat Blog gua.

landscape picture depan rumah.
Gua snap sebab awan dia Terbaik! :)


7 comments:

s820 said...

Taqo,
Ini kisah yang bagus nih. :) Untung cik khazanah tak ternilai milik tuhan ni ye..hehe. Sab dokan yang terbaik untuk Taqo. :D Semoga dua hati bertemu... ;)

taqO said...

sab - wah! awal betul komen nye. hehe. adui. tersegan pule.

ouh. terima kasih. tapi biasanya
peluang tu tipis sbb dunia yg berbeza. :)

s820 said...

Hehe... tengah update jugak. :D alah biasalah tu. kelumuih ngan selimut kalau segan... hehe cakap kedah sat. :p

Tipis.. dunia berbeza? cemana tuh...

taqO said...

sab - wahh. dia pon hapdate lah. keh3. :D

ouh. means. dunia maya. :)
besenya peluang tu tipis sbb xpernah jumpa kan.

s820 said...

Hehe... :D

Ooo... takpe, mana tahu satu hari dapat jumpa kan. Berusahalah! :D

p/s Kalau nak kasi kad ke bagitau eh... sab design special untuk sahabat ku ini. heheh.. ;)

aisyahyusof said...

insyaAllah, sy doakan utk sifu moga Allah bukakan jalan semoga hatinya jua utk sifu.

taqO said...

sab - hehe. insyaAllah. ni suma mcm angan angan je. kehkeh

aisyahyusof - mekasih. amin jua. :)
xde lah mengharap sangat. sebab peluang sangat tipis kuasa sepuloh. huhu~