Wednesday, January 27, 2010

Jom Isi Borang Transkrip [Part 1]



Salam Ukhuwwah.
Seperti yg dirancang pada 25hb.
Ingin selesaikan masalah INI secepat mungkin
oleh kami ber3.

Berjumpa di Stesen KTM Batu3.Lepas dinanti2..
sampai jugak akhirnya rakanKU dari subang.
tibe2 katanya,ada lagi sorang nak join.Kami agak blur
disitu.Mata dah meliar ni.Nampak plak buah hati si dia.
sy pon dari co-pilot..turun pangkat.hehe.

Sampai tempat dituju agak awal.Tak berubah tempat ni.he2.
baru tinggal sebulan dua,nak ade perubahan..Tak dapat jack. :D

Motif utama kami adalah utk selesaikan borang transkrip n audit dari sem
sebelum kami habis lagi.Biasalah perkara begini pasti terjadi.
Dari dengar buah mulut orang,baik siasat sendiri dan pergi sendiri.
itu pun setelah buat beberapa langkah bijak.Alhamdulillah.Bagus rakan2KU~ :)

Banyak sangat flow yg payah utk di buat.Banyak ke?
ayat perlu ditukar mungkin.Dari banyak ke leceh..
Patutlah ramai yg buat tak endah je benda ni.
Bagi mereka yg sehaluan denganKU.Ini ingin dijelaskan
bagaimana Flow itu supaya anda tidak kelam sepertiKU
disana.

1-Jumpe dengan HOP a.k.a [Head Of Program] subject masing2.
-Korang akan buat SEMAKAN dengan HOP tu.
-Ada 2 borang sebenarnya,1-audit 2-transkrip.Cuma di cantum bersama2.

2-Jumpe bahagian ADMIN FAKULTI utk amik borang carbon kat bahagian belakang utk dicop.
-Borang audit akan diambil.Yang tinggal hanya borang transkrip a.k.a borang carbon yg perlukan cop.

3-Cari cop di bahagian borang carbon tadi tu utk dilengkapkan.
-Jelajah satu unisel utk dapatkan cop tu.keh3~ :)

4-Akhir sekali,serah borang carbon tadi pada Unit FINANCE di bahagian belakang.

5-Pulang dengan hati yg tenang~ :)
-Sambil senyum.Berdoa agar diproses dengan baik.

to be cntinue~
skian.

8 comments:

aniS.Kye said...

salam en. taq0!
hmm... kami x-foundation jugak prnh begitu.. dah la blur2 ms tu..

err..borang corbon tu ape?
1st taim pulak dengo..

taqO said...

salam to u too.
owh? haha..ye ke? 1st time?
hehe..tu ayat yg lect ckp la..
sy follow coz ade betulnye.
sbb mmg betul kowt. :D

ala..borang yg bila kita tulis depan..blakang dia pun ade tu..
tau x? hehe. :)

aniS.Kye said...

ohh..itukeh..
betul lah tu..

tapi lecturer kitorg pggl carbon..
hohoo...:p

taqO said...

ohoho~
lect sy ngan lect anda betul la tu.
cume sy yg silap taip mungkin.hehe

sbb bila sy check balik.
atas eja carbon..tgk bawah..jadi corbon plak..hehe..maaf ye..

petukaran ejaan.
corbon > carbon.. hehe..okkah?

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

Bgus2.. mcm ni la student yg bagus..jgn dengar cakap member2 aja.. Dtg sini buat sendiri...selesaikan sendiri.. heheh

taqO said...

hehe..thx miss..
sy xde la bgs sgt..agak poyo je.. hehe~ :) alhamdulilah sume dah setel.
tinggal tunggu pihak sane pos je. :D

Moch Arifin Mulya said...

nice blog..

Nor Affiza Ramli said...

salam.. boleh saya tau.. transkrip yg awk ckp dlm entri ni transkrip untuk foundation or degree? sbb sy nak apply transkrip foundation. takut proses dia tak sama dgn transkrip degree. n lagi satu ada apa2 dokumen yg kena bawak ke masa nak apply transkrip tu?