Friday, October 23, 2009

MENGAPA PERLU BERSEDIH?


Salam Ukhuwwah.
Sedih adalah satu perkara yang paling xbest
bagi semua orang.Sedih sering dikaitkan dengan
masalah dikecewakan atau sebab yang xmengembirakan.
adakah ianya pernah terjadi pada anda?

Adakah perlu kita tunjukkan sifat lemah itu
pada masyarakat?Bagi sy kita perlu pandai
mengawal sifat itu dari disedari orang lain.
Jadi dengan kata lain.Tabah menghadapi sesuatu
dengan membuat perkara yang mengembirakan boleh
mengubat hati yang lara.Kerna sedih hanya akan
membuat diri anda lebih teruk.

p/s : Adakah betul tanggapan sy ini? =)

7 comments:

una said...

una menyokong bahawa kita sebenarnya tidak perlu menunjukkn pada masyarakat yang kita sedang bersedih.
sbb itu hanya akan membuat diri kita lagi bersedih.lihat la dari segi perspektif yang positif. jadikan itu sebagai alat untuk mematangkan kita dalam menghadapi kehidupan.

Fifie Ierina said...

salam...

oh awak.. saya terasa la dgn post nie.. huk huk.. teruk sangat ke eh klu kte berasa sedey dan kte post kat twitter dan share dalam blog sume? oh saya admit saya ini masih lagi sangat3 tidak matang...

sedeynye... :(

Anonymous said...

lain org lain caranya.
bercerita dan menulis kdang2 melegakan hati lara.
dan kdng2,realitinya,bila nmpak mnusia yg kononny bersedih di blog n ape-itu-sume tak nmpk sedih di layar realiti.die lihat gembira.tersenyum mungkin.

lain org,lain caranya..

oh ya.tersentap dgn post kali ini.
bagai terkena hidung tak mancung ini.
tapi cukup utk mnyedarkan saya.
supaya jadi lebih kuat.
mungkin sekuat anda?insyaallah..:)

terime kasih tq!:D

--u-know-me--

taqO said...

una - yep.sy sokong gak kite perlu lebih positif.jgn biarkan emosi mengawal anda.anda tahu siapa tuan.

fifie - huhu~ maapkan sy jika awk terasa.motif utama sy supaya kita sama2 dpt mengubah sesuatu.
dgn melakukan sendiri.bukan kerna org lain.dan juga utk mendapatkan nasihat dari rakan belog yg amat prihatin dan sentiasa menyokong kita. ok?

u-know-me - sy stuju ngan pendapat awk.betul kadang2 menulis dpt melegakan hati yg lara.
akan tetapi apa guna jika hati sedih dan menulis cerita yg sedih?bukan kah lagi menyedihkan hati?tapi betul ungkapan itu 'lain org,lain caranya' :)

زهرة حلوة said...

salam,
urmp,
sokong..n @ da same taim,
agk kurg..
tp en,bg ara la..kalo layan sedeyh pn taim sensorg..
dpan org pyh na nmpk,
mcm pki mask,
trsembunyi ksedeyhan yg tahap gler..
tp ble sensorg je bru 'hujan'..
sendrian bru dpt lyn feel sedeyh..
kalo dpn org kekdg pyh la..
sbb no1 no wut we feels..
wut da lo0ks like probs we had,
ryte?

tp kdg2 bkn tiap wktu..
dpends on stuasi gak la..
tabah tu bkn tiap msa akn dtg..
(ikut diri ara laa..)
hm,pape pn..ad la sket trkene sipi2 diri ni haa..
=)
pasneyh kne slalu pk yg DIA sntiasa ada..
agr ta sedeyh lg..

Nazra~ said...

kdg2 menangis itu harus :D

joegrimjow said...

lukis sendiri ke bro atas tu?