Saturday, July 18, 2009

Nur Kasih

salam Ukhuwwah~

Nur Kasih mengisahkan dua beradik, Aidil dan Adam, yang mempunyai karaktor yang sangat berbeza. Aidil seorang anak yang akur kepada segala perintah ibu bapanya, penyabar dan cukup menyayangi adiknya. Dia mengambil jurusan undang-undang di Universiti Al-Azhar, Mesir dan bercita-cita untuk menjadi seorang peguam syariah. Adam pula hidup dalam suasana yang penuh eksotik di Australia, mengambil jurusan seni bina dan bercita-cita besar untuk membuka firma seni bina sendiri di Sydney.


Kisah cerita ini, amat menarik minat untuk aq menonton dan terus menonton. walaupun pada
mulanya, mmg 1st episod aq teringin nk tgk.. tapi, xde jodoh gi.. akhirnya, jalan
penyelesaian bagi budak IT seperti aq adelah dengan mendonlot je cerita ini~ ehehe..

Selain tonton dan terus menonton, aq sangat berminat dengan cara Shoot oleh krew2 penerbitan cerita ini. kalau xsilap, pengarah cerita Nur Kasih ini arahan Kabir Bhatia. sama dengan arahan Film Sepi. Cerita yg ringkas, padat dan senang tuk difahami. angle kamera sangat cantik dan nampak laen dari yg laen. Mmg sangat memuaskan hati. Moge Teknik pengarahan beliau terus meningkat, dan dapat menghasilkan cerita2 yang lebih menarik pada masa akan datang. dun fuget to tonton k. =D

Skian~


Nur Kasih


7 comments:

una said...

sangat menyokong anda
jalan cerita cerita nur kasih menyentuh hati
^_^

Lili Puteh said...

puteh baru mula tengok episod ni smlm.
dah banyak episod tertinggal.
baru rasa menarik gak cite ni.
pasni kena follow la..

Amie Fadli said...

Taqwa..
Meh sini dtg bilik sy.. bawak citer Nur Kasih la...hehehe...

taqO said...

una - yep! btul tuh..
xsabo nk tunggu kn?? ^^

lili puteh - xpeh..lili leh donlot keh~ ^^ eheh..

cik amy - hehe~ cik amy pong minat keh.. hehe..xle pi bilik cik la.. sy da balik becuti nie.. ngee~ ^^

Nazra~ said...

ye cita ni sgt best & bleh lak tu di download. dpt eden wat koleksi penuh kan HD

^__^

taqO said...

eheh~ tau xpeh..
pakat ramai eh.. =)

Anonymous said...

yep!it's khabir's pieces of art..:)

tgk sepi ke dulu encik..wahh3..!:D

hehehehe..selamat menonton!

(bdw,still jeles anda donlod cite2 uh..org tak dpt2 lagi tgk..aiseyh..)


-macikamikfrenchsem2-